1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. július 02., hétfő 09:12

"Na, de ki vagyok Én?! Lehetőségek kincsesládája!" - napközis tábor

Írta:  Vlasicsné Bocz Kriszta
Értékelés:
(0 szavazat)

kristInduljon a kincskeresés! Gyere velünk! Fedezd fel a benned rejlő kincses térképet! Bátor társakkal leld meg saját kincsesládád kulcsát! Kalandok, erőpróbák, játékok várnak Rád és a legnagyobb kincs, amit csak nyerhetsz, saját magad hősévé válhatsz!

"Na, de ki vagyok Én?! Lehetőségek kincsesládája!" - napközis tábor 10-14 évesek számára- napközis tábor 10-14 éveseknek a Pécsi Kulturális Központ közreműködésével.
Várunk minden 10-14 évest, akik nem félnek felfedezni önmagukat és ebben másoknak is segítenének! 
Ajánljuk azoknak, akik keresik önmaguk értékeit, helyüket a világban, szeretnének pontos képet kapni önmagukról, megtapasztalni képességeiket, határaikat.
Ajánljuk azon szülőknek, akik szeretnék, ha gyermekük reális énképpel rendelkezne, új kommunikációs és problémamegoldó készségeket sajátítana el, tapasztalatokat szerezne a hatékony együttműködés mikéntjéről.
Az élménypedagógia olyan tervezett és egymásra épülő feladatok közben szerzett élmények sora, melyeken keresztül a résztvevők megtapasztalják önmagukat, képességeiket, határaikat és csoporttá szerveződve tapasztalatot szereznek az együttműködés és szolidaritás mibenlétéről. A játékokban, feladatokban nem egyénekkel, hanem csoporttal dolgozunk, aminek az előnye, hogy az egymás közötti interakcióból tanulnak a résztvevők saját működésükről és egymásról is. Új, hatékonyabb problémamegoldó és kommunikációs mintákat sajátíthatnak el a tapasztalati tanulás útján, aminek kereteit a csoportvezetők biztosítják. Ilyen módon hatékonyan korrigálhatók a negatív viselkedési, kommunikációs és konfliktuskezelési minták. A résztvevők életkori és társadalmi különbségei tovább fokozzák a szolidaritás fontosságának megtapasztalását, ezáltal fejlesztve szociális képességeiket.
krisztTáborunk célja a gyerekek együttműködési képességének, egymás iránti szolidaritásának és toleranciájának fejlesztése. Közösséggé formálásuk kihívásokon, kalandokon, személyiségfejlesztő gyakorlatokon, szabadtéri sporttevékenységeken és művészeti munkákon keresztül történik.
Kihasználva célcsoportunk kortárscsoportban szerzett élményekre való igényét, olyan készségek, pozitív viselkedési minták elsajátításához teremtünk teret, melyek elősegítik a gyermekek önismeretének elmélyülését, konfliktuskezelő és kommunikációs eszközkészletük gyarapodását.
Célunk továbbá az adott csoport közösséggé formálása, a tábor keretein túlmutató kapcsolatok építése. Reményeink szerint ennek protektív hatása a mai kor veszélyeit segíti mérsékelni a támogató, megtartó kapcsolatok által.
istaA héten az alábbi kérdéskörök mentén játszunk és kalandozunk: 
"Na, de ki vagyok én?!"
"Na, de ki vagy Te?!"
" Az egész több, mint a részek egésze!"
"Egyedül Te tudod megcsinálni, de Te egyedül nem tudod megcsinálni!"
"Ugye mi jó barátok vagyunk?"
krisA programok a Szivárvány Gyermekházban és a közeli zöld területen zajlanak. Meleg étkezést a közeli iskolában biztosítunk.
Utolsó nap a program lezárásaként szabadtéri programmal búcsúzunk egymástól. 
Csak egy turnus indul! Időpontja: augusztus 6-10.
Vlasicsné Bocz Krisztina, táborvezető

 

Megjelent: 5270 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. július 03., kedd 20:48
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n