1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2011. december 28., szerda 20:40

A Hold vándorlása a zodiákuson és hatásai az egyes jegyekben

Írta:  Iveszics Tünde
Értékelés:
(0 szavazat)

Mindennapi életünkben érdemes figyelni ezt a folyton változó égitestet, amely a titkok, a mélység, az érzelmek szimbóluma is az asztrológiában. Ezen írásomban, az előző Hírlevélben elkezdett témát folytatva, a Hold változásai és hatásai olvashatóak 2011. december havának második felében. Mivel december javán már túl vagyunk, az aktualitásokat leszámítva, az összeállítást a következő évben is böngészheted. A Hold aktuális állásait az írás végén említett weblapon követheted nyomon.

December 18. 9. 09. órától: Hold a Mérlegben

Ebben az időszakban biztosan törekszel a harmóniára, az egyensúlyra mindenben, magadban és családodban, a mikrokörnyezetedben egyaránt. Ebből adódóan ösztönösen kerülöd a konfliktusokat, a nehézségeket is. Mivel szívesen beszélgetsz, találkozol barátaiddal, érdemes belefognod akár egy előszilveszteri buli szervezésébe is. Az egyensúlyra való tudattalan törekvések miatt megkeresheted rég nem látott családtagjaidat, rokonaidat. Olyanokat mindenképpen, akikkel kapcsolatotokban esetleg eddig nem tisztázott konfliktusok vannak. Ez az időszak mindenképpen segíteni fog a dolgok helyre tételében. Ha teheted, menj el színházba, vagy nézz meg egy rég óhajtott kiállítást. Ne csodálkozz azon sem, ha romantikusabb leszel, mint egyébként, vagy ha esetleg flörtölni kezdesz valakivel.

A Holdfázisok: Fogyó Hold – december 18. 1. 48.
(A Holdfázisok hatásait a ww.asztro.eletmodpecs.hu weblapon olvashatod el!)

December 20. 11. 36. órától: Hold a Skorpióban

A Skorpióban járó Hold az előbbi társaságot kedvelő, romantikus időszak után a befelé fordulást hozza magával. Ha teheted relaxálj, meditálj, vagy indulj el lelked labirintusában, és keresd meg a békességet, a nyugalmat, a saját belső gyermeked, hogy az ünnepek örömmel telik lehessenek. Ezen idő alkalmas arra is, hogy régi lezáratlan, titokzatos, megoldatlan ügyeket elővegyél, hiszen nagy eséllyel tudsz a dolgok mélyére nézni, és megoldást találni. E hatások alatt hajlamosak lehetünk a szubjektivitásra, szúrósabbá válhatunk, így szinte pillanatok alatt sérthetjük meg szeretteinket, akár akaratlanul is. E hatás szenvedélyességet is hozhat napjaidba, és olyan mély érzelmeket, amikre magad is rácsodálkozhatsz.

Téli napforduló

December 21. több szempontból is fontos nap. Ezen a napon veszi kezdetét csillagászatilag is a tél, és ez a nap a téli napforduló időpontja is. Ezen a napon az év leghosszabb éjszakáján hajthatjuk álomra fejünket. E naptól kezdve azonban, a fény egyre inkább győzedelmeskedik a sötétség felett, így hosszabbodnak a nappalok egészen a nyári napfordulóig, amikor is az év leghosszabb napján élvezhetjük az élet napfényes csodáit. December 21. a fény ünnepe is, hiszen ettől kezdve minden nappal egyre több világosságot kapunk. E napon a Föld forgástengelye pályája során a legnagyobb szögben hajlik el a beérkező napsugaraktól.

December 22. 13. 04. órától: Hold a Nyilasban

Energiákkal teli, optimista napokat hozhat ez az állás. Napjainkban fontos a hit a szenvedély és az optimizmus, amit gyermekeinknek is át kell adnunk, főleg a karácsonyi ünnepek idején. Imádkozz, és ha teheted, menjetek el templomba, ezzel is emelve az ünnepi hangulatot. Ha lehetőséged van rá, segíts a rászorulókon. Mivel ez az idő rengeteg energiát ad, érdemes új dolgokba belefogni, vagy hatékonyan, gyorsan megcsinálni az elmaradásaidat. Próbálj ki új recepteket, amit elkészítve barátaiddal együtt fogyaszthatsz el egy kellemes baráti összejövetel alkalmával. Olvass, vagy tanulj gyermekeddel együtt, az ismereteid felelevenítése mindenképpen hasznodra válik és gyermekedet is örömmel tölti el a tartalmas együttlét.

Bak jegy kezdete

A zodiákuson való éves utazása során december 22 - én lép be a Nap a Bak állatövi jegybe. E jegy jellemzője a struktúra, a rend, amelynek a világban és bennünk is meg kell lennie, ahhoz, hogy bizalommal tekintsünk és bátran lépjünk be a 2012. évbe. Stabil hittel kell rendelkeznünk, hogy elhiggyük érdemes élni, szeretni, szeretteinkért és a jövőért munkálkodni.

(A Bak jegy jellemzőit a ww.asztro.eletmodpecs.hu weblapon olvashatod el!)

December 24. 14. 50. órától: Hold a Bakban 

Az ünnepek alatti holdhatás a felelősségtudatot erősíti meg mindenkiben. Arra figyelmeztet, hogy rég nem látott családtagokkal, rokonokkal is felvegyük a kapcsolatot, akik bizonyára örömmel fogadják majd közeledésünket, érdeklődésünket. Gondolj azokra is, akik nem kapnak szeretet, egyedül vannak. Ha van ilyen ismerősöd, egy üzenettel is boldogsággal töltheted be szívét. Vedd komolyan a szeretetet, hiszen ez a legfontosabb az életünkben, fontosabb, mint minden más. A felelősség mentén haladva, hidd el, hogy felelős vagy magadért is. Éppen ezért érdemled meg a pihenést, a nyugalmat, a kapott kedvességet, ajándékokat, amik szeretteid érzéseit fejezik ki irántad.

A Holdfázisok: Újhold – december 24. 19.10.
(A Holdfázisok hatásait a ww.asztro.eletmodpecs.hu weblapon olvashatod el!)

December 26. 18. 16. órától: Hold a Vízöntőben

A Vízöntőben lévő Hold a komolyság után meghozza a vidámságot, az optimizmust mindenki számára. Sziporkázó ötleteid lehetnek, amit mindenképpen ossz meg másokkal is. Jó alkalom arra, hogy barátaiddal megtervezd a szilvesztert, vagy gyermekeddel önfeledten játssz egy nagyot, amivel előcsalogathatod gyermeki énedet is. Vágysz a szabadságra, ami az ünnepek alatti egymásra figyelés után lehetőséget hoz a bulizásra, akár az őrültködésekre is. A bulira, az égi hatásokra, a legmerészebb, extrém ruhádat is felveheted. Magad sem tudod miért vágysz az újra, a másra. Ez ügyben akár ki is fordulhatsz magadból természetesen a szó jó értelmében. E napokban azon se csodálkozz, ha a számítógép előtt találod magad, és nem tudsz eljönni a gép mellől.

December 31. 10. 50. órától: Hold a Kosban

A Szilveszteri hangulathoz a Kos Hold, a maga vehemenciájával, tüzességével, hatalmas energiájával járul hozzá. A Kos energia maga az új beindulása, a kezdet, az indulás. Így a legjobb egy új év kezdetéhez, az újévi fogadalmaink valóra váltásához. Kívánom, hogy minden kívánságod teljesüljön és szerencsés éved legyen!

Iveszics Tünde

Szakértőnkkel személyesen találkozhat a MÉZ asztrológiai tanácsadásán, valamint az www.asztro.eletmodpecs.hu weblapon, illetve kérdezhet tőle online is!

Megjelent: 4210 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. december 18., kedd 08:21
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n