1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02
2012. október 01., hétfő 19:58

Uránvárosi egészségnap beszámoló

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Egyesületünk a „LÉPJ - Légy Pécs Jövője” pályázat nyitónapi rendezvény keretein belül, Uránvárosi egészségnapot és egészség futást rendezett a Hungária Takarék támogatásának köszönhetően. 

Az időjárás alaposan ránk ijesztett csütörtök éjjel, viharos széllel és gyorsasággal érkezett meg a hidegfront. A péntek reggel sem tűnt túl barátságosnak, de a sok pozitív energia megtette hatását és szombaton az időjárás kegyes volt hozzánk, igazi őszi napsütéses idő volt.
 
imgp6869Reggel 8-tól gyülekeztek a szervezők, Varga Zsanett projektvezető irányításával elkezdődődött a standok kipakolása. A 3 km-es futás indulói már 9 órától folyamatosan gyülekeztek, a bemelegítés szuper hangulatban telt, köszönjük az Amlifitt studio szakembereinek. 10 órakor pedig Freier Balázs a PVSK atlétika szakosztály szakmai vezetője elindította a futókat Sors Tamással a tömegben. Gratulálok minden célba érkezőnek! Nagyon jó érzés volt látni az arcokat, a célvonal mögött, sokan elégedetten mesélték a táv közbeni érzéseiket, aminek nagyon örültünk, hisz sok energiát áldoztunk a futóverseny szervezésére, biztosítására. Ezúton szeretnék köszönetet mondani az önkénteseinknek:  imgp6782Gaál Zsuzsa, Gáspár Margit, Iveszics Inez,  Oberlander Eszter, Rácz Alexandra, Papp Vivien,   Szalai Diána, Grim Dominika, Iveszics Tamás,Máté Győző, Iveszics Kristóf, akik a verseny útvonalán őrt álltak és vigyáztak a futókra. Sárics Tamás önkéntes segítőnktől, a célkártyát vették át büszkén a befutók.
 
Az egészségügyi szűrések és tanácsadások terén az értékelésnek azt a címet is adhatnám, hogy: "nem csak a 20 éveseké a világ!" S, hogy miért is? Magam is meglepődtem, hogy a Schüssler arcdiagnosztika mennyi embert vonzott, s nem csupán a fiatalok köréből. Érdekes volt, hogy a legidősebbek is leültek egy vizitre, megnézhettem az arcukat és egy-egy szer ajánlásánál megerősítették az évek óta fennálló problémát. Sokan elmondták, hogy igyekeznek természetes szereket választani és a homeopátiáról, Schüssler sókról még sohasem hallottak. Azt gondolom, jó úton vagyunk és ez után is fokozott figyelemmel fordulunk majd az idősebb generáció felé is! 
imgp6849A vérnyomás, és vércukorvizsgálat alkalmával is sok kiugró eredményt találtunk, s szakembereink rögtön megfelelő tanácsokkal látták el az érintetteteket. 3 óra alatt több mint 200-an voltak kíváncsiak vércukor értékükre. Ez úton is köszönjük állandó támogatónk, a 77 Elektronika segítségét, hogy biztosította számunkra a tesztcsíkokat és a profi eszközöket! 
A testösszetétel vizsgálata is népszerű volt, dietetikusunk folyamatosan mért és sok hasznos tanáccsal látta el az érdeklődőket!imgp6966
Természetgyógyász - reflexológusunknak, és életmód tanácsadóink mellett is nehéz volt üres helyet találni, hiszen a természetes, vagy alternatív módszerek, a rég bevált szerek, gyógynövények egyre fontosabbak nem csak az egészségünk megőrzésében, hanem mielőbbi helyreállításában is. Köszönjük a támogatást a Schwabe Hungary Kft.-nek.
Lóri masszőr székben ellazulhatott, mindenki, aki helyet kapott. 
A nap háziasszonya Fábián Mária varázsolt a mikrofonja segítségével egy jó hangulatú, tartalmas beszélgetésekkel teli délelőttöt. Sors Tamás olimpiai bajnokunk bebizonyította, hogy nem csak remek sportoló, csupa szív ember is. 
 
Célunkhoz a nap folyamán közelebb kerültünk, hogy a megfelelő információk birtokában mindenki saját maga egészségének felelősévé váljon! 
 
Diplomás, szakképzett szakemberink, akikkel találkozhattál e napon: 
Iveszics Tünde - Schüssler arcdiagnoszta
Aladics Éva - egészséges életmód, homeopátia, gyógynövények
Dr. Simon Melitta - egészségtudatos életmód
Dr. Horváth Beatrix - tanácsadás, vércukor mérés
Emmert Judit . dietetikus, testösszetétel analízis
Heronyányi Dóra - védőnő, gyermekegészségügyi szakember
Krappai Márta - természetgyógyász - reflexológus
Vlasicsné Bocz Krisztina- családi fészek tanácsadás
László Lóránt - gyógymasszőr
 

Herger Ágota óvodapedagógus kézműves foglalkozását a kicsik nagyon élvezték, boldogan sétáltak a frissen készült remekművekkel a kezükben. A Tudatosan A Környezetünkért Egyesület ördöglakatja okozott fejtörést néhányaknak.
Egyesületünkből is többen teljesítették a 3km-es távot, nagyon büszkék vagyunk Ágotára, Zsombor és Ádám fiára; Krisztára, Tomi és Marci, fiára; Melittára és párjára valamint Balázsra. Gratulálunk!

A "Lépj! Légy Pécs jövője" nyertes pályázataink nyitónapjaként a kert kialakítását, valamint a játszótér felújításának munkálatait is megkezdtük. A helyszínen egyesületünk több tagja tevékenykedett Dr Buda Péterné Anikó irányítása alatt. A helyére kerültek a padok egyes részei, valamint a meglévő elemek csiszolása is elkezdődött.
 
A képekért köszönet Kiss Györgynek egyesületünk pártoló tagjának.
 
 
Csak az tudja átélni, aki ténylegesen ott volt. Várunk mindenkit a következő rendezvényünkön!

 

Megjelent: 18067 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 24., szerda 20:24
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n