1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

Egész- séges 1. kerekasztal beszélgetés 2011

Értékelés:
(0 szavazat)

Indító gondolatok :  A mai társadalomban az emberek többségének „ nincs ideje” odafigyelni szervezete valós szükségleteire, így a rohanó életmód sokszor sajnálatos vele járója különböző betegségek kialakulása, mely során jelzi a szervezet, hogy valamin változtatni kellene. Úgy gondolom, hogy egészséges táplálkozással, némi odafigyeléssel számos betegség kialakulása megelőzhető.

Pár egyszerű és könnyen betartható tanácsot szeretnék adni, amivel le lehet indulni az egészséges táplálkozás útján.

Nagy vonalakban pár olyan termék elhegyása, amit első lépésként tehetsz:

A citromlé, a konzervek, főleg az olajosak, a chipsek, különböző "ízű" terméket, üdítők, ételízesítők, édesítőszerek, margarinok sőt még a bolti kenyér is tele van EEEEEEEEEEEEEE-vel, ilyen-olyan a szervezet számára fel nem dolgozható, mérgező anyaggal. Ha tudatosan vásárolsz egy kis energia ráfordítással nagyon sok káros anyagot szűrhetsz ki környezetedből, szervezetedből.
Tudományosan kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik csoki, chips, cukros löttyök helyett gyümölcsöket és házi termékeket fogyasztanak sokkal kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, jobb a szellemi teljesítő képességük is, mint a vegyszerekkel tömött társaiknak.
Úgy gondolom, hogy nőként elsődleges feladatunk, hogy megszűrjük, hogy mivel etetjük a családunkat, mi kerül az asztalra otthon. Ha a gyermek ezt látja otthon és így nő fel, az egészséges táplálkozás lesz már a természetes számára is.
Pár hasznos tanács:
Ha teheted süsd magad a kenyeredet, a liszteket nem tudod le ellenőrizni, de azt, hogy azon kívül mit raksz a kenyeredbe, már a te döntésed.
A bolti íz fokozós ételízesítő helyett használj Vega mixet, valódi fűszereket, teljesen más íze lesz a főztödnek. :o)
Margarin helyett, inkább tea vajat, ha a házi vajat nem tudod beszerezni.
A sok zöldség, gyümölcs felfrissíti a szervezetedet. A Napi c vitamin bevitel is nagyon fontos. Reggelente egy fél citrom, 2 dl vízben nagyon jót tesz. "Napi egy alma az egészség záloga"
Édesség nassolása helyett, fogyassz inkább jól meg mosott aszalt gyümölcs, friss gyümölcsöket.
Aszpartamos rágógumi helyett, Xilites rágó sokkal egészségesebb.
A természetes összetételű Kozmetikumok közül is egyre szélesebb a válaszék.
Gyógyszerek helyett gyógynövényekkel gyógyulj. A betegségek kezelése helyett, hasznosabb a megelőzés.
A  lehető legjobban próbálom kiszűrni a környezetemből, főként a hálószobából az elektromos szennyezettséget, fény szennyezettséget. Minél több zöld növénnyel körbevenni magam, mert tisztítják a teret , a levegőt és még esztétikailag is kellemes.
A rendszeres test mozgás is nagyon fontos. Energiát ad, felszabadít.
Környezetvédelem, amit bárki megtehet a hétköznapokban is:
Mosódió használata: Kapható bármely bio-boltban,fél kg 2000 ft, jó sokáig elég. Nem drágább, mint a vegyszeres mosópor, sőt. 4-5 szemet össze kell törni, ruha zacskóba beletenni. 3-4 alkalommal használható ugyanaz a pár dió szem. Öblítő helyett használj inkább illóolajat, a bőrödnek sem mindegy, hogy mivel érintkezik.  Ezek használatával már kevesebb vegyszerrel szennyezted a Világod. Arról nem is beszélve, hogy a mosásnál elhasznált vizet össze lehet gyűjteni és tökéletesen megteszi WC öblítéshez. Egy kis plusz energia, de mégis óvod a környezetedet és még a víz számládon is spóroltál! A mosódiót lehet tus-fürdőként, samponként és mosogatószerként is használni.
Ha nem használok valamilyen elektromos készüléket, azonnal leáramtalanítom, a pici piros lámpa se égjen. Ha elmegyek otthonról csak a hűtő marad bedugva. Ez még az elektromos tűz ellen is megelőzés lehet. És szintén spórolsz vele.
Szelektív hulladékgyűjtés. Sok mindent hallok, hogy igazából felesleges, mert úgyis a tengerbe kerül, meg nem is dolgozzák fel... De ha mindenki megteszi a maga részét és tényleg feldolgozzák, segíted az újrahasznosítást. VAGY, ha már eleve olyan termékeket vásárolsz, ami nem termel több hulladékot, környezet kímélő csomagolásban, kiszerelésben lévő árúkat részesítesz előnyben.
A tisztálkodáshoz is természetes alapanyagú terméketeket használj, így azzal sem kerül vegyszer vissza a környezetbe. Arról nem is beszélve, hogy a bőrödnek is fontos, hogy mivel ápolod. Itt nincs tápcsatorna, hogy kiszűrje az oda nem illő anyagokat! A vegyszerek a bőrödön keresztül egyenesen a vér áramlatodba kerülnek.
Ne folyasd feleslegesen mosogatáskor, fogmosáskor sem máskor a vizet.
A munkahelyen ebédidőben kapcsolod ki a gépet, ha nem használod, hogy ne fogyasszon feleslegesen áramot. Ha csökkenne az emberek energia fogyasztása, talán kevesebb erőműre lenne szükség!!
Ne hagyd felkapcsolva a lámpát, ha nincs rá szükséged.
Sok apró dolgon múlik, de egy kis odafigyeléssel energiát és még pénzt is lehet spórolni.
Az egészséges kerekasztal beszélgetésen is nagyon sok hasznos, értékes információ hangzott el.
A meghívott szakemberünk többek között a víz fogyasztásról is beszélt, melynek során kifejtette, hogy a betegségek nagy része megelőzhető lenne, megfelelő mennyiségű, minőségű víz fogyasztással is, hiszen a szervezetünk nagy része vízből épül fel. A sejtjeink 70 %-át víz alkotja, így a megfelelő kémiai folyamatok lezajlásához, anyagcseréhez is sok folyadékra van szüksége a szervezetnek.
A beszélgetés során felmerült témák voltak még :
·         a kenyér fogyasztás hatásai,
·         gyümölcs jótékony hatásai,
·         természetes eredetű kozmetikumok,
·         olajok a táplálkozás során , szépségápolás során,
·         környezetvédelmi témák, mosódió használata....
·         és még számtalan hasznos tanács hangzott el az érdeklődőktől is.
Az Egész-séges kerekasztal beszélgetésekről, bővebb információt a www.egesz-seges.hu honlapon is találhatsz.
Az egészséges táplálkozás sokba kerülhet és időigényes beszerezni minőségi alapanyagokat, de nagyon jó érzés.  Akinek csak tudom, ajánlom, hogy kezdj el ezt az életmódot. A legkisebb változtatásokkal és nagy eredmény érhet el. Nagyon élvezem, hogy nap, mint nap teszek magamért és a környezetemért. A jó kedved, pedig másokra is építő jelleggel hat.  :o)
Köszönöm a figyelmet:   Simon Melitta
Megjelent: 3332 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 25., csütörtök 09:26
Tovább a kategóriában: « Első Pécsi Életmód Napok
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n