1% felajánlás "Együtt minden sikerül" Adószámunk: 18311927-1-02

2012. február 05., vasárnap 18:13

Kapcsolat és házasság az elemek tükrében

Írta:  Iveszics Tünde
Értékelés:
(1 szavazat)

Vajon illik hozzám a párom? Jól választottam társat egy életre magam mellé? És neki én jó partnere tudok-e lenni élete végéig? Ezek a kérdések egy kapcsolat elején még nem olyan fontosak, de ahogy telik az idő, egyre többször bukkanhatnak fel.

Azt, hogy mennyire passzol két ember egymáshoz, hogy milyen döccenők várhatóak a hétköznapjaik során, s hogy a nehézségeiken hogyan tudnak továbblendülni, nagyban függ attól, hogy milyen összerakottságúak, milyen elemek határozzák meg a személyiségüket. Ha az asztrológia ősi tudástárából merítünk, leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy egy embert nagyban meghatároz a születéskori Nap helyzete a zodiákusban, az aszcendense, valamint a Holdja is. Ezeket az adatokat ma már elég sokan tudják magukra, és talán még a párjukra vonatkozólag is. Tudjuk, hogy a 12 állatövi jegy valamelyikébe besorolható mindenki, hogy aszcendensből is 12 lehet, és a Hold is a 12 jegy valamelyikében járhatott születésünk pillanatában. A 12 jegy pedig a négy elem – tűz, föld, víz, levegő - valamelyike hatása alatt áll.

Tüzes jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak
Levegős jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Vizes jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Ha például valaki 2012. január 19-én született, akkor a Nap helyzete alapján Bak, vagyis föld típus, a Hold pedig e napon a Nyilas, azaz tüzes jegyben járt, tehát tüzes is, az aszcendensét pedig a születés pillanata határozza meg (24 óra alatt a teljes zodiákus felbukkan az aszcendensen, így körülbelül 2 óránként más az aszcendens), vagyis a 4 elem bármelyike lehet. Ha éppen 13 órakor látta meg a napvilágot, amikor már az Ikrek jegy kelt fel, akkor levegő típus lesz az illető az aszcendense alapján. Így található meg egy emberben a 4 elem valamelyike, csupán 3 tényezőt vizsgálva meg a horoszkópjában. Látjuk tehát, hogy a 12 jegy, és így a 4 elem mindannyiunkban ott van, csak különböző arányokban, eltérő hangsúllyal, és az élet más, más területein fejthetik ki hatásukat, s egymással is különbözőképpen kapcsolódhatnak. Ezért vagyunk olyan mások, ezért nincs két ugyanolyan ember a világon.

Tovább vizsgálva a horoszkóp ábrát egy asztrológiában járatos szakembernek még sok mindent tud „mesélni” tulajdonosa személyiségéről a horoszkóp ábra, ami színesíti az egyént.

astro.febr1Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha minden elem bennünk van, van-e jelentősége ennek, vagy egyáltalán az összevetésnek? Vannak hangsúlyok, súlypontok mindenkinél. A Hold, mivel az érzelmek és mélységek szószólója, mindenkinél jól látható a mindennapi működésben is. Az aszcendens pedig a külvilágban való megjelenésünk, így ez szintén érzékelhetővé válik mások számára, s ez által a hozzá tartozó elem hatása is. A Nap pedig, amik valójában vagyunk, ami hajt minket az életünkben, szintén nagy hangsúllyal esik latba. Az összevetés nyilvánvalóan nem könnyű. De alap összerakottságunkat megvizsgálva, a tendenciák, a miértek nyilvánvalóvá, érthetőbbé válnak. Így kerülhetünk közelebb önmagunkhoz és társunkhoz, érthetjük meg mozgató rugóinkat, és indulatainkat egyaránt.

Párosítsuk tehát az elemeket és ismerjünk magunkra, vagy társunkra, és kerüljünk közelebb a megértéshez, a miértek megválaszolásához.

Tűz elem

A tűz elem a bennünk lévő kiáradást, erőt, energikusságot, vitalitást, férfiasságot jelképezi. A lobbanékonyság akár hirtelen indulatkitöréseket is hozhat. A tűz fénnyel világítja be az elmét, meleget, és optimizmust sugároz. Ha valakiben túlzottan van jelen a tűz energiája, az indulatos lehet, olykor türelmetlen is, valamint az elszálltság és egoizmus is elhatalmasodhat rajta. Ha hiányzik ez az elem, akkor pedig az életerő, a kezdeményezőképesség hiánya, pesszimizmus lehet a jellemzője.

Föld elem

A föld az anyag, a stabilitás jelképe. Ily módon ehhez az elemhez tartozik a birtoklás, megtartás, biztonság is. Életükben nagyon fontos lehet az anyaghoz való ragaszkodás. Ez az anyag bármi lehet akár egy feleség is, de az ételek, és a pénz is. Ha valakiben túl sok a föld, akkor nagyon megtartó, birtokló lehet. Sokszor nehéz kimozdítani, és rendkívül kényelmes. A megélhetése rendkívül fontossá válhat. Ha hiányzik ez az elem, akkor labilis lesz az illető, de problémái lehetnek a gyakorlatias dolgokkal, a realitással is, és felelőtlen is lehet.

ASZTRO.FEBLevegő elem

A levegő elem a szétáradást, a mozgást szimbolizálja. Ez a mozgás szélesen értelmezve vonatkozik a szavak mozgatására, a gondolatok mozgására, a láb és a kar mozgékonyságára is. Tehát egy „levegős” ember jó kapcsolatteremtő, intellektuális, mozgékony, és nagyon kíváncsi is. Ha túlteng valakiben a levegő elem, akkor túlhajszoltság (ezzel stressz) is előállhat, hiszen állandó mozgáskényszere testét, és az agyát sem kíméli. Ha hiányzik ez az elem, akkor visszahúzódó lesz az illető, zárkózott, és gyakran bizalmatlan is. Olykor mozgása is gátolt lehet.

Víz elem

A víz a tűz örök ellentéteként a befogadás, az érzelmek, a mélység kifejezője. Így a nőiség mellett az ösztönök, a fantázia, az empátia, és az álmok kapcsolhatók hozzá. Ha valakiben túlteng a víz energiája rendkívül érzelmessé, sokszor túlérzékennyé és álmodozóvá válhat, realitásérzéke is hiányozhat. Ha azonban hiányzik ez az elem, akkor hiányzik az érzelem, az empátia is az illetőből. Olyannyira nem figyelhet érzéseire, hogy akár az élet nagy mártírjává is válhat, aki ráadásul még magányos is lehet.

Az elemek kapcsolata egymással

astro.febr3Tűz és levegő kettősében a levegő semleges, a tűz a kiáradó, a férfias elem. A két energia együtt szárnyaló kalandorrá teheti a kapcsolatban résztvevőket.
A tűz és a víz egymás ellentétei, így nem lesz könnyű az együttlét, hacsak nem élik egyensúlyosan energiáikat tulajdonosaik. Ekkor azonban hatalmas mélységeket megélő forróság jellemezheti kettősüket. A tűz hevességét, energikusságát a víz nehezen értheti meg, míg a tűznek nehezen lesz megfogható a víz mély érzelmisége, álmodozó volta.
A föld nagyon megkötheti a tüzet, így az nem fogja jól érezni magát, a földnek pedig a tűz hevességével lehet gondja. A tűz így hevességet vihet a másik mozdulatlanságába, a föld pedig szelíd, földközeli tűzzé csendesítheti társát.
A víz érzelmi mélysége, és a föld e világi boldogságra hangolt szövetsége kapcsán csupa öröm lehet az élet. A víz, mint érzelem, megérintheti a racionalitással is jellemezhető földet, míg a föld gyakorlatiasságával hozhatja földközelbe a vizet.
A levegő nehezen fogadhatja el a víz mélységeit, hiszen a levegő szeret a felszínen maradni. A víz érzelmességét nehéz megértenie az intellektuális levegőnek. A víz pedig nehezen érti meg a levegős elem felszínességét.
A levegő és a föld kapcsolata szintén nem könnyű, mivel a levegő szabadságszeretete, olykor csapongó természete bizony irritálhatja a föld elem tulajdonosát. A levegőt pedig a föld anyaghoz való kötődése, stabilitásra való törekvése zavarhatja.

Iveszics Tünde

Szakértőnkkel személyesen találkozhat a MÉZ asztrológiai tanácsadásán, valamint az www.asztro.eletmodpecs.hu weblapon, illetve kérdezhet tőle online is!

Megjelent: 3125 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. április 09., szerda 10:06
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Adó 1%

Kérlek támogass minket adód 1%-val!

adószámunk:

18311927-1-02

Keresés az eletmodpecs.hu-n